Piet Sips 80 jaar

Piet Sips is 80 jaar geworden en rijdt al ruim 60 jaar op een racefiets in binnen- en buitenland. Hij is nog steeds lid van Wielertourclub WTC Klein Verzet uit het Brabantse Oosterhout. Afgelopen zondag werd hij gehuldigd als clubman van het jaar.

Buiten zijn schuld werd Piet zeven weken gelden door een auto die hem over het hoofd zag, op het fietspad van zijn racefiets gereden. Piet werd geschept en vloog meters hoog door de lucht en landde 10 meter verderop met een smak tegen de grond. Gevolg, gebroken en zwaar gekneusde ribben en borstbeen. En dat terwijl hij net was hersteld van een eerder ongeluk…

Afgelopen zondagochtend werd Piet in bijzijn van zijn familie, vrienden en de 50 leden van WTC Klein Verzet verrast. Op de Markt voor de Sint-Jansbaseliek in Oosterhout werd hij als clubman van het Jaar 2017 gehuldigd. Hij ontving de bij behorende trofee en als verrassing werd zijn nieuwe racefiets door Wim de Vos persoonlijk afgeleverd.

Na de toespraak van Sjef van Delft, clubman 2016, werden Piet en alle aanwezigen, door de voorzitter uitgenodigd voor een receptie in het thuishonk van de club, Hotel Cafe ’t Zonneke. Voor alle gasten was er taart, koffie en een biertje. Piet is lid van WTC Klein Verzet, maar ook zijn twee dochters en schoonzoon Erik. Piet spreekt zijn schoonzoon onderweg steevast aan met ‘manneke’ terwijl Pietje er wel twee keer in past. Piet rijdt nog ruim 30 kilometer per uur gemiddeld. Soms moet Piet tot de orde worden geroepen als hij te hard voor het peloton rijdt, omdat de jeugd het niet bij kan houden. Piet coacht onderweg de nieuwe leden over veiligheid, schakelen en uit de wind rijden. Piet fietst al heel zijn leven en heeft veel klassiekers gereden zoal Luik-Bastenaken-Luik en Milaan San Remo. Toen Piet nog werkte, pakte hij elke dag bij thuiskomst, zijn fiets om een rondje Biesbosch te rijden.

Hieronder nog een video-compilatie ter ere van onze Clubman van 2017: Pietje Sips!

Plaats een reactie