Over Ons

Alles over WTC Klein Verzet

Wtc Klein Verzet; even voorstellen…

Wtc Klein Verzet is de naam van een wieler tourclub uit het Brabantse Oosterhout. Voorzichtig gestart in 2012 en eind 2014 uitgegroeid tot een wielervereniging van circa 40 renners.

Het ledenbestand bestaat uit mannen en vrouwen die het gehele jaar met veel genoegen als tour rijder of mountainbiker (zonder wedstrijdelement) de wielersport bedrijven.

Wij zijn een tourclub voor jong en oud, want de benjamin onder de leden is slechts 19 jaar terwijl de meest ervaren fietser al 77 kaarsjes heeft uitgeblazen. Toch rijden we samen op een verantwoorde en sportieve manier wekelijks de nodige kilometers langs de Brabantse wegen.

Wtc Klein Verzet staat niet alleen bekend als vriendenclub, maar er zijn ook veel familie verbanden binnen onze vereniging. Denk hierbij aan meerdere combinaties van vader en zoon, vader en dochter en man en vrouw die bij ons fietsen. Maar ook meerdere broers, neven en zwagers die vol enthousiasme hun toertochten rijden. Kortom het is bij Klein Verzet een heel gezellige en sociale bezigheid dat fietsen. Op een gezonde, gedreven manier met de sport bezig zijn waarbij ons motto altijd “samen uit, samen thuis” zal zijn.

Alle leden zijn blij met een gezond lichaam en willen daarom ook graag hun maatschappelijke verantwoording oppakken. Daarom fietsen we met grote regelmaat een toertocht voor een goed doel of worden er activiteiten ontplooit om een goed doel te steunen. Naast het sportieve element (gezond afzien) moet het vooral gezellig onder elkaar zijn, maar dan kan je wel aan deze Brabantse fietsclub over laten.

tandwiel_klein

Wtc Klein Verzet, hoe het begon…

De eerste aanzet tot oprichting van wtc Klein Verzet werd gegeven op 24 mei 2012 tijdens het verjaardagsfeest van Jan Koning. Daar zaten Gerard Snoeren, Paul en Piet de Ronde met Jan gezellig aan een biertje en besloten voortaan samen op zondag te gaan fietsen. Gerard en Jan hadden in de weken ervoor al een paar maal een rondje Slingerdreef gereden. Om een doel te hebben kwamen de wildste ideeën naar voren zoals deelname aan de Alpe d’HuZes. Gelukkig stelde men het doel realistisch bij nl. deelname aan de Etapastour die vanuit Oosterhout zou worden verreden.

Wekelijks werd op zondagmorgen een tocht gereden volgens een opgaand schema om uiteindelijk gereed te zijn voor de 135 km lange tocht Oosterhout – Zaltbommel – Oosterhout. De wekelijkse inspanningen raakten snel bekend en steeds meer vrienden en bekenden sloten aan bij de groep. Veel renners kennen elkaar vanuit een vorig voetballeven of maken reeds deel uit van de vriendenkring. Na elke tocht was er tijd voor een biertje bij één van de renners thuis.

Op zondag 26 augustus 2012 werd door Gerard Snoeren, Peter Ackermans, Piet en Paul de Ronde onder zeer zware weersomstandigheden een heroïsche Etapastour 2012 verreden. Helemaal kapot en versleten haalde men, gegeseld door de koude wind en regen, de eindstreep. De foto’s van de mannen na de finish spreken boekdelen, vanaf nu wist men hoe fietsen ook kan zijn. Ondanks of wellicht mede door deze ervaring besloot iedereen na de Etapastour door te gaan met fietsen, meer trainen was het devies want volgend jaar willen we weer mee doen.

Het peloton op zondag was gegroeid tot 12 renners en er werd besloten om een clubnaam aan te nemen; de club ging voortaan als wtc Klein Verzet door het leven. Het volgde doel was een uniforme uitstraling op de weg, er moest teamkleding komen en zo geschiedde in 2013. Vanaf dat moment ging het in een stroomversnelling; de eerste familiedag werd georganiseerd, Klein Verzet kreeg zijn eigen pagina op Facebook en het eerste teamtenue werd besteld in China.

Als voorbereiding voor de Etapastour werd in de stromende regen de Molentocht bij Kinderdijk (113 km) verreden. Maar ditmaal geen moeilijke gezichten, iedereen lachte, men had plezier en was duidelijk in goede conditie. De volgende mijlpaal bereikten we in zomer van 2013 toen de eerste renners in de eigen rood–wit-zwarte teamkleding gingen rijden; een officiële kledingpresentatie met aankondiging in het weekblad Oosterhout volgde in augustus.

Op 25 augustus werd door 13 renners van Klein Verzet deelgenomen aan de Etapastour 2013 deze keer onder uitstekende weersomstandigheden. Als Cor Broeke op de terugweg (buiten zijn schuld) niet zo ongelukkig was gevallen had op zeker iedereen de rit helemaal uitgereden. Een domper op een fantastisch seizoen voor wtc Klein Verzet. Van vriendenclub naar echte vereniging binnen twee jaar, maar toch bovenal een vriendenclub gebleven. Oosterhout heeft er weer een gezellige en sportieve club bij.

Ons Team

Ons gezellige team staat garant voor mooie tochten met een maatschappelijk betrokken benadering. Het gaat ons echt om het plezier in het fietsen.

 

Ontmoet ze hier