Liège-Bastogne-Liège 2018

De lage landen kennen in totaal 4 echte klassiekers. We beginnen de maand april steevast op de eerste zondag met De Ronde van Vlaanderen, gevolgd door Paris-Roubaix, Amstel Gold Race en uiteindelijk Liège-Bastogne-Liège. WTC Klein Verzet was de afgelopen weken vertegenwoordigd op alle tourversies.

Op zaterdag 22 april vertrok een drietal in alle vroegte richting de Belgische Ardennen, op weg naar het oh zo pittoreske Luik (kug kug). De weergoden waren de Klein Verzetters wederom gunstig gezind, het beloofde een prachtige, misschien zelfs hete, dag te worden.

LBL1

 

Voor Sander van Wanrooij, Stefan Luttikhuis en Bart van Delft stonden er 155 kilometers en 2700 hoogtemeters op het programma. Gelukkig stond de eerste klim pas na 50 km op het ritschema, maar al snel kwamen de heren er achter dat het er nergens vlak was en dat er dus vanaf minuut 1 geklommen diende te worden.

LBL2

 

Na al flink wat klimmen van 3 tot 5 km per stuk kwamen de echte zware jongens in zicht:

  • CÔTE DE LA REDOUTE (Stijging: maximaal 20% – gemiddeld 9,7% | Lengte: 1650m)
  • CÔTE DE LA ROCHE AUX FAUCONS (Stijging: maximaal 16% – gemiddeld 9,9% | Lengte: 1500m)
  • CÔTE DE SAINT-NICOLAS (Stijging: maximaal 13% – gemiddeld 7,6% | Lengte: 1400m)

Niet dat de overige klimmen niet de moeite waard waren, maar dit zijn de klimmen van naam. Uiteindelijk kwamen alledrie overal fietsend boven, de vedergewichten Sander en Stefan iets sneller dan Bart.

LBL3

 

Na de Saint-Nicolas restte enkel nog de tocht naar de officiële finish bovenop een flinke heuvel in Luik. Moe (van de hitte en de kilometers) maar voldaan kwamen de heren aan bij het finishdorp en genoten na met een biertje om te proosten op een geslaagd voorjaar.

LBL4

 

Stefan Luttikhuis en Bart van Delft fietste dit jaar alle 4 de monumenten van de Lage Landen, chapeau mannen! Dan dient zelfs nog gezegd te worden dat Stefan er ook nog De Omloop van het Nieuwsblad aan toe voegde, dat maakt het dus officieus 5 voor die kleine man.

LBL5

 

LBL6

 

Een speciaal woord van dank naar ons lid en sponsor Corné Maas van Maas Zonwering voor het uitlenen van zijn bus om onze jongens de gelegenheid te geven om in Luik te geraken. Dank dank 1000x dank.

 

LBL7

Plaats een reactie