In Memoriam Cor Fijneman (1949 – 2015)

Cor Fijneman

Onze vriend en ploeggenoot Cor Fijneman is niet meer. Het is alsof ze een hele grote boom midden in het park hebben omgehakt. Zoiets laat een leegte achter en zo voelt het nu ook binnen onze club. Cor heeft deze ongelijke strijd ondanks zijn grote doorzettingsvermogen en onophoudelijke optimisme uiteindelijk niet kunnen winnen.

Cor was vanaf zijn jeugd een groot wielerliefhebber, hij fietste en bezocht vele koersen, waaronder menig wereldkampioenschap op de weg. In 2011 besloot Cor zijn oude Merckx racefiets weer uit het vet te halen en ging wekelijks meerdere malen een rondje rijden. Hij had het plezier op de fiets weer helemaal hervonden, fietsen werd een “Way of Life” voor Cor. Een sportieve uitlaatklep waarbij hij samen met zijn vrienden kon genieten van mooie toertochten en zijn kennis over het fietsen kon overdragen op die “voetballers” van Klein Verzet. Want fietsen moest je leren, het ging niet alleen om het ronddraaien van de pedalen.

En geleerd hebben we van Cor, welke versnelling we moeten steken en hoe je slim moet rijden als de wind verkeerd staat en als je niet luisterde dan kreeg je het wel te horen. Het clubje groeide en Cor was altijd één van de vaste mannen in ons peloton. Hij was altijd present, ook na een tegenslag, want Cor wist niet wat opgeven was. Hij was hard voor zichzelf en kon goed afzien, daarnaast bleef hij altijd 100% positief. Hij bleef tot het laatst geloven in een goede afloop en was nog steeds vol met plannen voor de toekomst.

De realiteit leerde ons dat het ditmaal echt menens was, toch reed hij samen met ons de Etapastour met de volgwagen, want hij wilde het clubgevoel niet missen. Een prachtige zondag in augustus zou zijn finale inluiden, maar daar hadden we toen nog geen besef van. De ongelijke strijd werd met de week harder en stukje bij beetje vloeide de krachten uit zijn pezige lichaam. Wanneer het leven, steeds meer uit lijden gaat bestaan is het beter om te gaan rusten. Opgeven zou onze Cor nooit doen, maar laten we zeggen dat hij nu zijn rust gevonden heeft. Want die rust heeft hij meer dan verdiend. We zullen je missen Cor, maar je blijft voor altijd in onze herinnering.

Het bestuur en leden van wtc Klein Verzet wensen Marga, de kinderen en overige familie veel sterkte en steun toe in deze moeilijke periode.

Plaats een reactie