Het 2015 overzicht van Wtc Klein Verzet

Het 2015 overzicht van Wtc Klein Verzet, wat een jaar was dit!

Ons jaaroverzicht begint eigenlijk exact een jaar geleden, want op de oudejaarsdag 2014 lanceerden we vol trots de officiële website van onze vereniging. In de weken ervoor werd hard gewerkt om de vriendenclub van Klein Verzet te transformeren naar de status van een echte vereniging. Statuten werden opgemaakt en we sloten aan bij de wielersportbond NTFU. Vanaf 1 januari 2015 officieel verder als echte wielerclub. Er werden gesprekken gevoerd met kandidaat sponsoren, dit om de vereniging meer levensvatbaar te maken en tot aanschaf van een nieuw wielertenue te komen. Hierin zijn we optimaal geslaagd, want tijdens de ledenvergadering op 25 januari kon worden gemeld dat het ontwerp voor het nieuwe wielertenue gemaakt kon worden.

Nadat iedereen zich op zijn eigen manier in de winter had voorbereid was op 1 maart de openingsrit van het seizoen eindigend met een lekkere kop snert op de Zandheuvel. De leden van de activiteitencommissie waren op een ander gebied in voorbereiding. Zij waren namelijk druk met de organisatie van het eerste wielercafé in Hotel Café ’t Zonneke. De wieleravond werd op 27 maart gehouden en was een groot succes, compleet met tv registratie via de ORTS. De opbrengst was voor de bewoners van ’t Heem van stichting Prisma. Wat fijn als we een plezierige avond kunnen combineren met een gift aan een goed doel.

In april worden de eerste tourritten verreden, we rijden op 2e paasdag de Bultentocht vanuit Driebergen en sommige zelfs de Ronde van Vlaanderen als voorbereiding op de Amstel Gold Race. Het weekend in Limburg was een mooi hoogtepunt in dit kalenderjaar. Hier hebben we voor het eerst het nieuwe clubtenue gepresenteerd, maar liefst 27 leden van Klein Verzet reden zonder problemen de klassieker uit. Ook het verblijf op het bungalowpark en de zondag in Valkenburg waren top. Des te groter is de tegenstelling als je twee dagen later verneemt dat er bij ploeggenoot Cor Broeke die vreselijke ziekte wordt geconstateerd. Slecht nieuws dus, maar Cor is geen opgever en gaat vol goede moed de strijd aan.

Het laatste weekend van mei worden er teamfoto’s gemaakt, waarbij we een sportieve Jaguar van Knook Breda in bruikleen krijgen. De teamfoto wordt later met “de gepersonaliseerde volgwagen” uitgereikt aan de sponsoren.

In juni rijdt Cor Broeke zijn voorlopig laatste toertocht met de groep, de 90 km lange Amerstreektocht rijdt Cor (ondanks de zware chemo’s) samen met zijn clubvrienden uit. De manier waarop Cor door iedereen uit de wind werd gehouden op de winderige Maasdijk staat in ons geheugen gegrift.

Juli begint met de start van de Tour de France in Utrecht en een aantal leden fietst op zondag naar de tourdoorkomst in Haastrecht. De voorzitter wordt geïnterviewd door Radio Rijnmond en een week later zijn er weer leden van Klein Verzet te vinden bij de aankomst op de Muur van Huy.

Ondertussen wordt er stevig getraind voor de komende Etapastour, waar onze vereniging met een recordaantal (37) deelnemers deelneemt. Naast de befaamde Molentocht (Kinderdijk) wordt er ook een 150 km lange toertocht langs de rivieren Lek en Linge gehouden met koffiestop in Nieuwegein. Ook de traditionele familiedag vindt plaats in deze maand. Ondanks het slechte weer heeft iedereen weer genoten van deze dag. Robert van Vugt kon helaas niet aanwezig zijn, want hij werd vader van dochter Fay. Eind juli volgt helaas weer slecht nieuws; Cor Fijneman wordt opgenomen in het ziekenhuis en ontvangt het bericht dat er wederom kwaadaardige cellen zijn gevonden.

Vooral in augustus zit het de club niet mee en volgen de tegenslagen elkaar in rap tempo op. Tijdens een mooie zondagsrit wordt Peter Ackermans in Waspik van zijn fiets gereden en komt ten val; resultaat een gebroken heup en einde seizoen. Op 19 augustus ondergaat Cor Broeke zijn langverwachte maagoperatie, de eerste berichten zijn positief maar dit blijkt slechts het begin van een hele lange strijd voor onze ploeggenoot. Een paar dagen later komt Sjef van Delft vanwege een slecht wegdek ongelukkig ten val. Iedereen schrikt want hij blijft roerloos liggen op de grond; met zijn hoofd in Nederland en zijn benen in België. Gelukkig valt de schade achteraf mee, behoudens een hersenschudding, veel kneuzingen en blauwe plekken, een geschonden gezicht en een defecte fiets. Maar Sjef is een bikkel en zit weer snel op de fiets. Christ de Vos heeft zijn eigen voorbereiding en bedwingt tot driemaal toe de Mont Ventoux, een prestatie van formaat die hij opdraagt aan zijn overleden vader.

Eind augustus rijden we met een compleet peloton de jaarlijkse Etapastour. De tourrit verloopt heel voorspoedig en onze vriend Cor Fijneman geniet met volle teugen vanuit de volgwagen.

In september wordt de finale dreun aan ons clubje uitgedeeld. Het gaat plots veel slechter met Cor Fijneman en op 16 september moet hij zijn strijd staken en overlijd. Onze grote, sterke vriend en ploeggenoot is niet meer en laat een grote leegte achter binnen onze vereniging.

En dan komen er ineens onverwachte krachten boven in ons clubje. In het weekend rijden een aantal leden uit eerbied voor Cor mee in de koers “Hart van Oosterhout”. Voor de start wordt een indrukwekkende minuut stilte gehouden door alle renners. En alsof het zo moet zijn weet John Pirard het kampioenschap van Oosterhout in de categorie 50 plus op zijn naam te schrijven. Iedereen wordt overstelpt met reacties, heel wieler minnend Oosterhout leeft mee met de familie. Cor moet het geheel van bovenaf met tevredenheid hebben gadegeslagen, want fietsen was zijn lust en zijn leven.

Een paar dagen later volgt een indrukwekkend afscheid van Cor Fijneman. Ook op deze momenten is Klein Verzet een hechte vriendenclub, met een lach en een traan, wat een saamhorigheid. De leden steunden niet alleen Marga en haar kinderen, maar ook elkaar in tijdens deze moeilijke momenten.

Na dit afscheid mochten we enkele weken later gelukkig ook weer nieuw leven begroeten, want Buddy Roovers werd vader van de kleine Sid. Ook andere leden werden verblijd met een jonge wereldburger afgelopen jaar en werden opa of oma. Onze nestor Piet Sips kreeg zelfs een achterkleinkind. Vreugde en verdriet liggen soms dicht bij elkaar en dat hebben we met zijn allen ondervonden. Tijdens de veldcross GP Wim de Vos fietsen in november ontvangt de winnaar in de hoogste categorie de Cor Fijneman trofee. Wat een mooi eerbetoon aan onze held.

We sluiten het jaar af met de jaarlijkse feestavond in december, waarbij we voor de eerste maal “de clubman van het jaar” kiezen. De keuze valt unaniem op Cor Broeke die wederom in het ziekenhuis verblijft om aan te sterken voor zijn aanstaande operatie in Antwerpen. Cor heeft zoals Sjef verwoorde de “zwaarste wedstrijd uit zijn leven gereden” en verdiend die opsteker om voor altijd af te rekenen met de voortdurende complicaties.

Op zaterdagmiddag wordt deze prijs aan Cor overhandigt die hij emotioneel en vol van trots in ontvangst neemt. Opnieuw laten we zien waar een hechte vriendenclub toe in staat kan zijn. We steunen met zijn allen onze vriend Cor Broeke en hopen van harte dat hij ditmaal volledig zal herstellen. Op het moment van schrijven bereikt ons het bericht dat Cor op oudejaarsdag het ziekenhuis weer mag verlaten om thuis verder te herstellen, dat is de eerste stap naar een nieuw begin.

Samenvattend 2015 was eigenlijk een jaar om snel te vergeten, maar misschien ook niet. Want in het afgelopen jaar zijn wij als vrienden nog meer naar elkaar gegroeid zijn en als vereniging volwassen geworden. We hebben met zijn allen vele mooie kilometers gereden en hebben Klein Verzet als wielerclub echt op de kaart gezet.

Laten we hopen dat dit in 2016 onder een gelukkiger gesternte een mooi vervolg zal krijgen, want er staat weer van alles op de planning. Eerst de voorbereiding met als doel deelname aan verschillende voorjaarsklassiekers.

Denk hierbij aan de tourversies van de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Vooral de rit in de Limburgse heuvelen zal weer door een zeer grote groep van onze vereniging worden gereden. Hierbij zal zeker worden afgezien, maar de leden van Klein Verzet laten elkaar niet in de steek, ze steunen elkaar door dik en dun.

Het bestuur wenst iedereen een gezond en sportief 2016 toe.

Plaats een reactie