Hart van Oosterhout 2017

Het verhaal van afgelopen zondag begon eigenlijk een jaar geleden kort nadat John Pirard zijn tweede kampioenschap van Oosterhout had gewonnen.

Onze mannen en vrouwen hadden alle reden voor een feestje in ’t Zonneke want we hadden weer de kampioen in huis. De voorzitter bedacht dat we in 2017 met een grotere groep moesten starten en liefst ook met een aantal vrouwen erbij. Sjef sloot gelijk een weddenschap af met de dames. Hij zou 10 kg afvallen en dan moesten de dames starten met steun van een aantal mannen.Wel een goed idee dacht iedereen, maar de dames waren nog niet zo zeker van hun zaak. Ach ja, het duurde nog een jaar.

 

 

In de maanden daarna had de voorzitter de organisatie gepolst of zij in waren voor de deelname van vrouwen in de wedstrijd. Het verhaal werd positief ontvangen en niets stond de deelname van de vrouwen in de weg. De laatste maanden werd iedereen nog met regelmaat op zondagmorgen herinnert aan de afspraak.Sjef was zijn kilo’s kwijt en de dames hadden nog slechts een voorwaarde het moest wel droog zijn, want bij regen vonden ze het parcours te gevaarlijk.

En afgelopen zondag was het zover, onder uitstekende weersomstandigheden stonden ze aan de start.Maar liefst 7 leden van Klein Verzet zouden meerijden.De afspraak was dat John Pirard voor eigen kansen zou rijden en dat de anderen [ Hennie, Piet, Remco en Wil ] Angelique en Nance uit de wind zouden houden. Jammer dat er geen andere vrouwen aan de start waren verschenen.

Na drie ronden neutralisatie was iedereen wel gewend aan het parkoers, de benen warm gereden en kon het vuurwerk beginnen. Bij elke passage langs het clubhuis werden de renners en rensters luid aangemoedigd.

Al snel ontstond er een grote kopgroep, waarbij John goed meereed en zijn ogen goed de kost gaf. Onze vrienden van Velo Amice hadden een duidelijk doel voor ogen, zij wilden de kampioen gaan leveren. Maar ook team Wim de Vos had zo zijn plannen, dus ontstond er een tactisch steekspel waarbij renners beurtelings probeerde te ontsnappen.

Op gepaste afstand reden onze vrouwen een stevig tempo in een hechte groep Klein Verzet.

De schermutselingen aan de kop van de koers gingen door, de sluwe Wim de Vos gooide het spel op de wagen en lokte de renners van Velo Amice uit hun tent. John Pirard had het goed gezien en reed sterk bij de eersten mee. Bij een volgende doorkomst had John zijn kans gezien en was hij samen met de andere kampioen van vorig jaar Michael Maas weggesprongen.

Wim de Vos deed zijn stopwerk formidabel en het leidende tweetal werkte goed samen. De voorsprong groeide elke ronde en de koplopers gingen beiden voor prolongatie van hun titel. Leon van Halderen deed nog even een poging maar werd weer bijgehaald door de groep. Op de Markt reden John en Michael beiden juichend over de streep, een sprint was niet nodig voor deze companen.

Kort daarna kwam Wim de Vos als derde over de finish die de groep achter zich had gelaten.

Nu was het wachten op de dames, de groep Klein Verzet bleef tot kort voor de Markt compact.

Maar bij het oprijden van de Markt werd het een tweestrijd tussen de twee nichtjes Angelique en Nance.

De felle aanmoedigingen van zoon Bob waren waarschijnlijk doorslaggevend. Nance Vissers drukte haar voorwiel net iets eerder over de finishlijnen werd zo de eerste vrouwelijke kampioen van Oosterhout.

Het feest was compleet, een dubbelslag voor Klein Verzet met twee kampioenen op deze mooie zondag.

Het plannetje van onze voorzitter was helemaal uitgekomen, wederom een mooi stukje reclame voor de Oosterhoutse wielerliefhebbers. Laten we hopen dat er volgend jaar nog meer renners en rensters zullen deelnemen.

Op de afterparty in ’t Zonneke was het nog lang gezellig. Volgend jaar zullen wij er zeker weer bij zijn.

Plaats een reactie